ITPro

 • Paula Januszkiewicz
  Enterprise Security MVP

  Paula Januszkiewicz este IT Security Auditor, Enterprise Security MVP și trainer (MCT). Este de asemenea și speaker la multe conferințe binecunoscute (inclusiv TechEd) și scrie articole pe teme legate de securitatea Windows. Training-urile și workshop-urile pe care le ține de obicei acoperă teme legate de securitate, virtualizare și sistemul Windows în general. Pasiunea ei e sa își transmită cunoștințele și altora. A efectuat multe teste de audit și de securitate. Conduce propria ei companie, numită CQURE.

  Paula conduce grupul comunității ”Women in Technology” din Polonia, și organizează ”Warsaw Girl Geek Dinners”. Cu un masterat în informatică, Paula vorbește și la conferințe științifice, și a scris numeroase articole despre securitatea organizațiilor, politici de securitate și metodologii de risk management.

  Deține de asemenea numeroase certificări Microsoft, fiind trainer activ. În timpul liber, îi place să cerceteze noi tehnologii, despre care scrie de obicei pe blog.

 • Ciprian Jichici
  Microsoft Regional Director, SQL MVP

  Ciprian participă în programul Microsoft Regional Directors ca Regional Director pentru România. Începând din 2003 el a fost implicat în numeroase proiecte, workshop-uri și prezentări axate pe proiecte IT la nivel enterprise. Ciprian este în același timp și MVP pe SQL Server, cu un focus special pe probleme arhitecturale legate de Microsoft Application Platform.

  În prezent, el își împarte timpul între activitățile de consultanță, cele de livrare de prezentări și workshop-uri pentru platforme și tehnologii din Microsoft Application Platform și cele de cercetare în domeniul data mining, ca pregătire a tezei de doctorat în acest domeniu. În ultimii 3 ani a acumulat o experiență importantă și în zona de cloud computing devenind specialist pe platforma Windows Azure.

  Ciprian este General Manager al Genisoft, o companie de consultanță, training și servicii pentru Microsoft Application Platform cu sediul în Timișoara, România.

 • Adrian Stoian
  System Center Configuration Manager MVP

  Adi este trainer şi consultant IT la firma TechReady şi este specializat pe soluţiile de management de sisteme IT din familia System Center.

  Este Microsoft Certified Trainer din 1998 şi îi place sa povesteasca altora despre cum se planifică, implementează şi operează soluţiile IT. Din 2009 a fost nominalizat de Microsoft ca MVP pe System Center Configuration Manager.

  Când are ceva timp liber îi place să se plimbe cu bicicleta.

 • Mihai Nadăș
  Project Manager

  Mihai Nadăș este Project Manager în cadrul Yonder – o companie olandeză specializată în dezvoltarea de soluții software, membră a grupului TSS. De-alungul timpului a acumulat experiență în gestiunea proiectelor mari de transformare și dezvoltare "la cheie", fiind responsabil de întreg ciclul de dezvoltare, începând de la planificare, definirea specificațiilor până la mentenanță.

  Începând din studenție Mihai și-a consolidat pasiunea pentru tehnologie, câștigând în 2006 și 2007 alături de echipa din care a făcut parte Finala Națională a concursului Imagine Cup la categoria Software Design, obținând astfel o poziție de finalist în cadrul Finalei Mondiale a concursului, reprezentând România în 2007 la Seul, Corea de Sud.

  Tot de atunci s-a implicat în comunitatea Microsoft, la început ca Team Lead în cadrul Microsoft Student Partners, iar acum ca membru activ Codecamp. Prin activitatea sa Mihai a livrat prezentări către audiențe mari la diverse evenimente locale, naționale și internaționale unde a vorbit despre Windows Azure, ASP.NET, ADO.NET Entity Framework ș.a.

  Mihai a dobândit experiență și în antreprenoriat, în 2008 pornind un startup online, iar în prezentând lucrând la implicarea sa în domeniul consultanței IT.

 • Cristian Lefter
  SQL Server MVP

  Cristian Lefter este unul din profesioniștii IT desemnați de Microsoft ca Most Valuable Professional (MVP) în România.

  Este lider al comunității ROSQL (sqlserver.ro) și consultant la firma Intelligent Training CF.

 • Melania Danciu
  Lead Developer

  Melania este Lead Developer la Haufe-Lexware România. A terminat facultatea de Automatică și Calculatoare Timișoara și de mai bine de 3 ani este developer .NET. În tot acest timp a realizat mai multe prezentări și laboratoare pe tema Silverlight, astfel devenind Microsoft Community Influencer în 2010.

  Începând cu toamna anului trecut realizează aplicații pe platforme mobile.

 • Tudor Galoș
  Windows Business Group Lead

  Tudor Galoș lucrează de peste 8 ani la Microsoft România, ocupând diverse poziții din care a lansat produse precum Office 2003, Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Office 2007, Windows 7 și multe altele.

  Pasionat de tehnologie și gadget-uri, dar și de business și marketing Tudor vorbește cu pasiune despre inovație, despre modul în care aceasta influențează viețile oamenilor și realizările companiillor.

  Înainte de a deveni microsoftist, Tudor a fost student consultant Microsoft la Universitatea Politehnica București.

 • Raul Andrișan
  Technical Trainer

  Raul a fost implicat în programul Microsoft Student Partners unde a ținut primele prezentări și traininguri despre tehnologii Microsoft. Din 2008 este developer și trainer la HPC Consulting unde a lucrat pe proiecte Silverlight și a ținut traininguri pentru câteva firme de software din Romania. Activitatea în comunitatea Microsoft din România a constat în workshop-uri, laboratoare și prezentări cu ocazia diferitelor evenimente.

  Raul este Microsoft Community Influencer din 2009, un titlu acordat de Microsoft România pentru recunoașterea activităților din comunitatea de software development.

 • Sebastian Vîjeu
  IT Evangelist

  Sebi lucrează la Microsoft România din 2001. Primii doi ani i-a petrecut împreună cu echipa de suport, fiind primul Technical Account Manager.

  Alți trei 3 ani a fost consultant și Senior Consultant, participând la proiecte ample de infrastructură în conturile de tip enterprise, iar cum face parte din departamentul Developer & Platform Evangelism.

 • Mihai Tătăran
  ASP.NET MVP

  Mihai a înființat H.P.C. Consulting în 2006 unde lucrează tot timpul cu ultimele tehnologii .NET, timpul fiind împărțit între lucrul pe proiectele curente, consultanță și training pentru firme de software, activități în comunitate (workshop-uri, prezentări, cusuri) sub egida Codecamp și cursuri la Universitate.

  Mihai este Microsoft Most Valuable Professional, titlu acordat de Microsoft ca o recunoaștere pentru implicarea în activități din comunitatea dezvoltatorilor .NET din România.

Dev

 • Stephen Forte
  Microsoft Regional Director, VB MVP

  Stephen Forte este Chief Strategy Officer la Telerik, un mare distribuitor și dezvoltator de tool-uri de development, team productivity, testing automat și componente UI. Stephen e de asemenea și ”certifified scrum master”. Implicat în câteva startup-uri, a fost co-fondatorul Triton Works, care a fost achiziționat de UBM în 2010 (London: UBM.L) și a fost Chief Technology Officer și co-fondator al Corzen, Inc., care a fost achiziționat de Wanted Technologies (TXV: WAN) în 2007.

  De asemenea, Stephen vorbește des la conferințe din industrie peste tot în lume. A scris câteva cărți pe teme legate de dezvoltare de aplicații și baze de date, inclusiv ”Programming SQL Server 2008 (MS Press).

  Înainte de Corzen, Stephen a fost CTO la Zagat Survey în New York și a fost co-fondatorul firmei de consultanță The Aurora Development Group. În prezent este Microsoft MVP, Microsoft Regional Director, speaker INETA și co-moderator și fondator al NYC .NET Devloper User Group. Stephen are un MBA de la City University of New York. Alpinist avid, Stephen conduce în fiecare toamnă o călătorie prin zona muntelui Everest pentru a aduna bani în scopuri caritabile.

 • Alessandro Pilotti
  IIS MVP

  Alessandro Pilotti un consultant cu sediul în Verona, Italia și Timișoara, România.

  Este în prezent implicat într-un startup pe colocare, administrând Cloudbase Solutions SRL din România, o companie orientată pe furnizarea de servicii IT, dezvoltare de aplicații personalizate și training în Italia.

  Alessandro este în prezent MVP pe Internet Information Services, deține un master în informatică, precum și diverse certificări în domeniul IT (MCSD, MCSE, MCDBA, RHCE) și este Microsoft Certified Trainer (MCT). Îi place să țină discursuri tehnice, să dezvolte proiecte open source și să se implice în viața comunităților IT în general.

  Când nu scrie cod sau nu se ocupă de consultanțăt/raining, Alessandro zboară cu parapanta lui sau cântă în formații punk ”de garaj”. :-)

 • Tiberiu Covaci
  Senior Technical Trainer

  Tiberiu și-a început cariera de programator în 1991, dar abia în 1994 a descoperit lumea tehnologiilor Microsoft. S-a mutat din România în Suedia în 1996, pentru a lucra ca programator. Din 2004 este trainer și mentor independent, predând tehnologii .NET pe orice nivel.

  Lucrează îndeaproape cu Microsoft, atât ca autor cât și ca ”Technology Reviewer” pentru noile cursuri Microsoft .NET 4.0. E membru al MCT Advisory Council, speaker INETA, speaker IASA, și Country Lead INETA Pentru Suedia.

  După succesul obținut la TechDays 2009 în Suedia, și-a dezvoltat pasiunea pentru a vorbi despre noi tehnologii, ceea ce l-a făcut un speaker foarte popular la conferințe precum TechEd, VSLive, DevReach, TechDays, Öredev, ScanDev, NDC și MCT Summit. E înteresat de tehnologii precum multi-core programming, ASP.NET, noi limbaje și tendințe în programare.

  Când are timp, scrie articole pe blog, la adresa blog.multi-core.net

 • Paul Roman
  Exchange MVP

  Paul este Managing Partner și co-fondator al PRAS. Este absolvent al facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București. Experiența lui în IT se întinde pe o perioadă de peste zece ani, lucrând de-a lungul timpului în companii de succes precum Vodafone România sau Radix (actualul Ness), fiind Microsoft Certified System Engineer încă din anul 1999.

  De-a lungul timpului a participat la multiple cursuri în România și străinătate și a susținut o multitudine de examene de certificare Microsoft pe diferite specializări. Este unul dintre cei mai buni specialiști din România pe tehnologii Microsoft și în special pe Microsoft Exchange. În cadrul activității sale că administrator de rețea la Vodafone România (pe atunci Mobifon), a avut ocazia să fie printre pionierii instalării și migrării unor arhitecturi complexe de tip enterprise pentru domenii Windows și poștă electronică.

  În cadru PRAS, pe lângă activitatea de management, Paul se ocupă de implementare proiecte pe zona de Unified Communication și are în portofoliu clienți cu sute până la mii de utilizatori. Începând cu 1 aprilie 2010, Paul a primit titlul de MVP pentru Microsoft Exchange.

 • Florin Cardașim
  Software Architect

  Florin este un pasionat software developer și trainer la RomSoft IAȘI, pe seninul plai al Moldovei :)

  Întotdeauna a simțit că tehnologia fără o atingere umană colectivă nu înseamna mare lucru, și de aceea încearcă să nu piardă nici o ocazie în care oamenii se întâlnesc și discută, de la daily scrumul din cadrul proiectelor și întalnirile informale de vineri seara cu colegii, până la evenimente publice de comunitate și trainguri.

  În prezent este interesat de cloud computing și Windows Azure, împreună cu întregul set de tehnologii care au facut posibilă aparitia acestuia din urmă, în special Windows Communication Foundation (Data, Workflow și RIA Services).

 • Cătălin Zima-Zegreanu
  DirectX/XNA MVP

  Cătălin a început să lucreze cu XNA Game Studio de la prima variantă beta în vara lui 2006. Datorită participării sale în comunitatea online de XNA a primit titlul de Microsoft Most Valuable Professional.

  În prezent lucrează la Evozon ca Lead Game Designer/Developer, și împreună cu o echipă pasionată de tehnologie și jocuri concepe și dezvoltă jocuri pentru Windows Phone 7. El și echipa lui sunt de părere că oricine are un telefon WP7 ar trebui să downloadeze 'Chickens Can Dream' chiar acum ;)

 • Gabriel Enea
  Software Developer

  Cu o experiența de peste 10 ani în dezvoltare software, Gabriel este Senior Software Developer la compania MAXCODE din Iași și fondator al serviciului Joobs.ro, primul portal de joburi IT din România.

  Specializările sale includ domenii importante precum web development, e-commerce sau enterprise applications development, obținând titlurile MCP, MCTS si MCPD pentru dezvoltarea aplicațiilor web cu tehnologia ASP.NET.

  Pasiunea pentru tehnologie alături de dorința de comunicare și schimb de experiență în IT l-au determinat să devină membru activ în cadrul comunității CodeCamp din Iași.

 • Petru Jucovschi
  Developer Evangelist

  Petru este Developer Evangelist la Microsoft România, iar principala sa preocupare o constituie legarea unor relații cât mai strânse între Microsoft și designerii și dezvoltatorii din România.

  Una dintre pasiunile sale o reprezintă participarea la întalnirile pe subiecte tehnice cu persoanele pasionate de tehnologie.

 • Tudor Damian
  Virtual Machine MVP

  Tudor este MVP pe soluțiile de virtualizare de la Microsoft și deține o experiență vastă în lucrul cu tehnologii de virtualizare și IT management, experiență dobândită prin implementarea și administrarea unor infrastructuri complexe de hosting.

  Este de asemenea implicat în comunitatea ITSpark, orientată pe zona ITPro entry și mid-level: studenți sau începatori în domeniul IT, personal tehnic și non-tehnic din segmentul IMM/ONG și end-users care fie sunt la început, fie vor să învețe mai multe despre acest domeniu.

Platinum Sponsors

Gold Sponsors

Media Partners

Organizers